Munka a MikulásGyárban

Munka Világa programunkat a LIKE projekt keretében dolgoztuk ki. A programban több napon keresztül intenzíven foglalkozunk a munkára való felkészüléssel. Beszélünk arról, hogy milyen egy jól megírt önéletrajz, és miért fontos, hogy az naprakész legyen. Szóba kerül, hogy milyen felületeken kereshetünk állást, hogyan tájékozódjunk az offline és online hirdetések világában. Elméleti és gyakorlati ismereteket kapnak a résztvevők az állásinterjúval kapcsolatban is.


Állásinterjú gyakorlás alapítványunk egyik tanácsadójával


Nagyon fontos, hogy a program kis létszámú, maximum 15 fiatalt fogadunk egyszerre, és minden egyes alkalom az adott résztvevők igényeire és képességeire épül. A csoport tagjai nem passzív befogadói az ismereteknek, hanem aktív résztvevői a közös munkának. 

Minden programnak része a mukatapasztalat szerzése is. Ebből az okból jártunk már múzeumban, kertészetben, parkgondozói feladatokat is kipróbáltunk, de idei utolsó Munka Világa programunkon egészen különleges helyen dolgoztunk. A MikulásGyár fogadott minket. A feladatunk nem volt nagyon bonyolult, az összegyűjtött adományokat kellett egy tárolóból a teherautóra rakodni, hogy az ETELE Plázából a szervezet központjába szállítsa a csomagokat.

A fiatalok, mint minden eddigi programban, magasra értékelték a munkapróba lehetőségét. A mostani alkalommal szinte mindannyian kihangsúlyozták a visszajelzéseikben, hogy a munka karitatív jellege sokat hozzáadott a munkavégzés öröméhez, és volt, akit boldoggá tett, hogy találkozhatott a Mikulással! 

Azt reméljük, hogy a mi tevékenységünk is hozzájárul ahhoz, hogy azoknak az embereknek, akinek a csomagokat szánták, boldogabban teljenek az ünnepek!

De tudjuk, hogy egy kép többet mond ezer szónál, szóval képeken is megmutatjuk, hogyan zajlott a munkanapunk.

Munkaruhát is kaptunk, ahogy egy rendes munkahelyhez illik

Csomag szállítás, itt még üresek a kosarak

Ekkora örömet okozott a találkozás a Mikulással! :)

Szép nagy teherautót pakoltunk meg hasznos és kedves adományokkal

A csapat, és a főnök, a Mikulás

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Impro színház értelmileg akadályozott és autista emberekkel

Autizmus Világnapja

Gyertek hozzánk „Szegletelni”!