LIKE Táborok a Szegletben


Mozgalmas volt az idei nyár a Szegletben. A LIKE projekt keretében nyári táborokat szerveztünk több témakörben is.

Volt állatos táborunk, ahol három napig minden az állatok körül forgott. Állatokkal kapcsolatos munkákkal ismerkedhettek a résztvevők, önismerettel kapcsolatos kérdések is napirenden voltak az állatos tematikán keresztül. A táborozók nem csak beszélgettek az állatokról, hanem a Budakeszi Vadasparkban találkozhattak velük.

A művészeti táborban a művészet eszközeivel, alkotással, zenével, tánccal dolgoztak a táborozók. Az egészséges életmód táborban pedig mozgással, táplálkozással, testi és lelki egészséggel kapcsolatos ismereteiket bővítették.

A Munka világa táborba azokat a fiatalokat vártuk, akik szeretnék megtalálni  a helyüket a munkaerőpiacon, és úgy érzik szükségük van ezzel kapcsolatban ismeretekre, tanulásra. Játékos formában ismertük meg az önéletrajz írás fortélyait, gyakoroltuk az állásinterjún való részvételt, és egyéb munkavállaláshoz kapcsolódó témákat dolgoztunk fel. A tábor egyik legizgalmasabb része az volt, amikor külföldi önkénteseket fogadtunk, akikkel a saját munkájukról beszélgethettünk.

Aki lemaradt a táborokról, annak sem kell aggódnia, a Munka világ a tábort még megrendezzük idén több alkalommal. Erről bővebb információt a LIKE projekt honlapján találhatnak az érdeklődők.

Minden tábornak része volt egy munkával töltött nap, ahol a fiatalok valós munkatapasztalatot szereztek. Az állatos táborban a Putrinka Állatmenhelynél dolgoztunk, a művészeti táborban a FESZOFE jóvoltából a parkgondozói munkakörbe kóstolhattunk bele, illetve megismerkedhettünk a Ráth György Villában végzett munkával. A egészég tábor résztvevői a Tunki-Tunki műhelyében próbálhatták ki magukat, ahol a vegán finomságok készítése, csomagolása zajlik.

A Munka világ táborban ismét a parkparkgondozás volt az egyik munkakör, amit  közelebbről megismerhettek a résztvevők, illetve jártak a Borhy kertészetnél, és címkézést is kipróbálhatták Masped Logisztika Kft.jóvoltából.


 

Így írtak a résztvevők a táborokban szerzett élményeikről:

„Nagyon tetszett a tábor, a helyszín, és a kutyusok. Lehetőség volt sok kedves emberrel megismerkedni. Nekem sokat adott ez az egy nap is, visszaadta a motivációm, hogy ne adjam fel és kövessem az álmaim. Hogy nagyobb hátrányból induló emberek sem adják fel, és erősebben küzdenek, rengeteget lehet tanulni az ilyen emberektől hozzáállást az élethez, mikor senki más nem hisz bennük.

A program szervezőket, nagyon normális és jófej embereknek tartom :) hogy önkénteskednek, részt vesznek hasonló programok leszervezésében, akik közvetlenek nyitottak másokra, igazi példaképek<3 Másnak is jószívvel ajánlani tudom. Örülök személyesen is megismerhettelek titeket!!

Amit kiemelnék még, nagyon aranyosak a nyuszik, meg a csirkék, és nagyon finom volt az ebéd, meg a MÁLNASZÖRP<3”

Az állatos tábor egyik résztvevője

 

A kertészetben végzett munka tetszett a legjobban, és az interjú gyakorlása

A Munka világa tábor egy résztvevője





 

A LIKE program tovább folytatódik, számtalan érdekes, ingyenes programot kínálunk 30 év alatti fiataloknak, pl kutyaterápiás foglakozást, pszichológus segítségét és csoportfoglalkozásokat. Ezekről itt tájékozódhatnak az érdeklődők.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Munkahelyi mentor – lehetőségek, feladatok, kötelezettségek

Véget ért a L.I.K.E. program

Bécsben díjazták a Salva Vita Alapítványt