Gyertek hozzánk „Szegletelni”!



Na, de mi is az a Szeglet? Hol van? …és miért jönnétek hozzánk?

A Szeglet Közösségi- és Élménytér nem csak a Salva Vita Alapítvány otthona, hanem egy olyan rendezvényhelyszín, ami színt visz a társadalomba. Már a megszületésünk is izgalmas. Budapest 11. kerületében, Albertfalván évek óta elhagyatottan, üresen állt az egykori Borostyán gyógyszertár épülete. A szürke, rideg, lelakott betonépületet egy Velux Foundations által kiírt nemzetközi pályázat elnyerésével sikerült megvásárolnunk és szakemberek, valamint rengeteg önkéntes, barát és családi segítséggel új pompájába öltöztetnünk színekkel, hangulatos terekkel, irodákkal, kávézóval és az alapítvány ügyfelei számára is megfelelő foglalkoztatókkal.

Az épület kívül, belül teljesen megújult! Szerettük volna, ha ez nem csak egy rendezvényház, nem csak az alapítvány székhelye, hanem egy olyan ékköve Budapestnek, ami összehozza a különböző társadalmi és szociális rétegeket, éppen ezért a teljesen akadálymentes épületben működő kisvállalkozások műhelyei és maga a Szeglet is foglalkoztat különböző, eltérő képességű munkavállalókat. A társadalmi szerepvállalás a fenntarthatóság mellett kiemelkedően fontos számunkra, de ezt nem szegregált, hanem maximálisan láthatatlanul integrált, természetes módon valósítjuk meg. Így várunk minden olyan magánszemélyt, kis- , közép-, és nagyvállalatot, aki szívesen lenne partnerünk eseti, vagy állandó bérlőként, segítve a fenntarthatóságunkat és hosszabb távon az alapítvány működését, így közvetve az olyan emberek fejlődését, önállóságát, munkához jutását, akiknek erre a mi segítségünk nélkül nincs lehetősége.

Legutóbb egy multinacionális vállalat tartotta nálunk az integrációs menedzsment tréningjeit, majd még aznap este a bolygónk megóvásával foglalkozó előadássorozat egyik állomására érkeztek vendégek és a hétvégén pedig a szomszédos társasház egyik 8 éves lakójának születésnapi zsúrját ünnepelték nálunk. Ebből is látszik, hogy mindenki megtalálja a számára fontos részleteket a Szegletben. Ehhez pedig 3db. különböző méretű, felszereltségű, klimatizált, természetes fényben úszó rendezvénytermünket tudjuk biztosítani, ami mellett igény esetén hangulatos Caracas Coffe & Lounge névre hallgató kávézónk, minőségi kávéval és ínycsiklandó vegán szendvicskrémekkel, mártogatós tunki-tunkival, és akár meleg étellel várja a rendezvények vendégeit.

Szeretsz főzni? A csapatépítőd egy közös főzés lenne? Erre is van lehetőség a 10 fős Provence gasztrokonyhánkban.

A házban jelenleg 2 kisvállalkozás műhelye kapott helyett. Az egyik a Magyarország egyik legtrendibb vegán kezdeményezése, a mártogatósokat készítő tunki-tunki. Wertheimer Kinga isteni vegán és "mindenmentes" mártogatósókat, szendvicskrémeket és főzőszószokat készít. Termékei mind mentesek az állati eredetű hozzávalóktól, tartósítószerektől, színezékektől, finomított és egyéb mesterséges alapanyagoktól, cukortól, szójától zsiradékoktól, valamint, laktóz és gluténmentesek egyaránt. A termékeknél az ízvilág mellett fontos szempont az egészségtudatosság.

A másik pedig Czabán Máté fotográfus fotóstúdiója, ahol legyen szó akár rendezvényfotózásról, akár portré- vagy kreatív fotózásról, mindenkiről készülhet egy-egy jó felvétel.

Fun fact, hogy Kinga és Máté egy házaspár és az esküvőjük helyszíne is a Szeglet volt, így teszteltük, és biztosan állíthatjuk, hogy kisebb esküvők lebonyolítása is megoldható nálunk.

Amennyiben a fentiek még nem győztek meg, úgy keresd fel weboldalunkat: https://www.szeglet.hu/ és kollégáinkat, akik szívesen elnavigálnak, legyen szó bérlésről, rendezvényről, vagy egyéb közösségi programokról.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Munkahelyi mentor – lehetőségek, feladatok, kötelezettségek

Véget ért a L.I.K.E. program

Bécsben díjazták a Salva Vita Alapítványt