A mi történetünk … így indult


 Történetünk azzal kezdődött, hogy az alapítvány megálmodója, Dávid Andrea, aki épp állásinterjúra igyekezett, rossz helyen szállt le a buszról, s így „véletlenül” egy fogyatékossággal élő embereket ellátó intézetben találta magát. Ez 1993-ban történt. Akkor és ott eldöntötte, hogy segíteni szeretne. “Láttam a problémát és már nem mehettem el mellette” – mondta.

Alapítványt hozott létre, hogy az önálló életvitel és a munkavállalás terén támogassa az értelmileg akadályozott embereket..

Az évek során szolgáltatásainkat, a szükségletekhez igazodva, kiterjesztettük minden fogyatékossági csoportra, és a megváltozott munkaképességű emberekre is. Álmunk, hogy olyan társadalomban éljünk, amelyben mindenkinek meg van a maga helye és szerepe, mindenki értékes tagja a közösségnek.

Várjuk mindazon fogyatékkal élő vagy megváltozott munkaképességű ember jelentkezését, akik segítséget kérnek a munkavállaláshoz.

Számos szolgáltatást fejlesztettünk ki a munkáltatók számára is, hiszen fontos, hogy megfelelő módon tudják fogadni a megváltozott munkaképességű munkavállalókat. A toborzástól, munkaközvetítéstől a munkakörelemzésen és a szemléletformáláson át a belső képzésekig számos területen nyújtunk segítséget a foglalkoztatáshoz.

Kezdeményezésünkre alakult meg 2010-ben a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fóruma, amely egy munkáltatókat tömörítő, az esélyegyenlőség érdekében működő szakmai és érdekvédelmi szervezet. A MEF tagjai összesen több mint 200.000 munkavállalót foglalkoztatnak, és mindannyian elkötelezettek a sokszínű munkahelyek mellett.

Működésünk során alapvető érték az átláthatóság, a magas minőség, a törvényesség, az ügyfélközpontúság, a megbízhatóság és az, hogy mindent a fogyatékkal élő emberekkel közösen tervezünk és valósítunk meg.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Munkahelyi mentor – lehetőségek, feladatok, kötelezettségek

Véget ért a L.I.K.E. program

Bécsben díjazták a Salva Vita Alapítványt